Thursday, August 11, 2011

Протест против промена на името - 8.9.2011

На денот на независноста на нашата Македонија со протест за заштита на името на оваа држава да излеземе да ги потсетиме дека пред можен референдум за името ние сме ПРОТИВ БИЛО КАКВИ ПРОМЕНИ.


Ова е протест за заштита на името на оваа држава за која гинеа нашите предци. Протест за прекин на преговорите за обезличување. Протест за заштита на правата за национална јазична и културна самоидентификација гарантирани од меѓународната конвенција за човекови права на Обединетите Нации, меѓународната конвенција за човекови права на Европската Унија и многу други меѓународни договори и организации кои го бранат основното човеково право на дигнитет и достоинство.

R(E)VOLUTION

All Macedonians from every part of the Earth in one place with one message to the World: Macedonia, Macedonian, Macedonians! Only that we recognise.

Пренесете ја веста. Проширете го манифестот. Поканете ги сите. И пријатели и непријатели. Доколку вистински си ја сакаме оваа земја време е да се обединиме и да не дозволиме да не обезличат и распарчат на милион безимени парчиња.

When injustice becomes a law Resistance becomes a duty

FB страница - ВРСКА

No comments: